Udruženje obrtnika Samobor ove godine po 2. put organizira manifestaciju „Susret mladih obrtnika 2016“ u okviru koje će se održati stručna konferencija pod nazivom: Samobor – Centar kompetencija za obrtništvo i poduzetništvo – potencijali i prilike”, a sve pod Pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta RH. Susret će se održati 4.11.2016., 10:00 – 12:30 h, Galerija Prica (prizemlje), Trg Matice Hrvatske 3, Samobor.

Stručna konferencija je zamišljena kao mjesto stručne rasprave o dvije važne teme za obrtništvo i poduzetništvo:

1. Modernizacija strukovnog obrazovanja

2. EU financiranje privatnog i javnog sektora

Također, ovo će biti mjesto razmjene poslovnih iskustava i uspostavljanje novih poslovnih kontakata te mjesto neformalnog druženja uzvanika i poduzetnika, a sa naglaskom na nove tehnologije u građevinskom sektoru.

okz logo             zaba

PROGRAM:

• 9:30 – 10:00 sati – okupljanje sudionika
  • 10:00 sati – početak konferencije

2 TEME:

a) Modernizacija strukovnog obrazovanja u RH – 10:00 sati

- uvodno predavanje: mr. sc. Mirela Lekić ( voditelj Odjela za obrazovanje HOK-e )

Sudionici 1. panela:

• Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije,

• srednja strukovna škola Samobor

• Obrtnička komora Zagreb

• Hrvatski Savjet za zelenu gradnju

b) EU financiranje privatnog I javnog sektora

uvodno predavanje:

1. Kompetentnost i razvoj MSP – konzultantska tvrtka

2. EU Financiranje – Zagrebačka banka d.d.

- Sudionici 2. panela:

• Grad Samobor,

• Grad Sveta Nedelja,

• Fond za zaštitu okoliša I energetsku učinkovitost,

• 1 poduzetnik/obrtnik

12:30 sati – ZATVARANJE KONFERENCIJE

Ovim putem pozivamo sve obrtnika I poduzetnike sa područja Samobora, Svete Nedelje i općine Stupnika da sudjelujuju na ovoj 1. Stručnoj konferenciji o poduzetništvu u Samoboru i tako doprinesu kvaliteti ova konferencije.

Ovakav projekt promocije poduzetništva nema sličnog na području Zagreba i Zagrebačke županije te ovakav primjer “dobre prakse” treba promovirati i u drugim dijelovima Hrvatske u cilju bolje promocije obrtništva i suradnje između svih institucionalnih aktera.