• Aktualno

• Prijave za 22. Obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima

18-10-2019

22. Obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima održat će se od 08. - 10. studenog 2019. u velikoj sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca i Sportskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog te pripadajućim vanjskim prostorima ispred dvorana.

• 150.000,00 kn za obrtnike - potpore za kapitalna ulaganja Grada Samobora

17-10-2019

Grad Samobor u ovoj godini osigurao je 150.000,00 kn za potpore obrtnicima koji su izvršili kapitalna ulaganja isključivo na području grada Samobora. Gospodarskim subjektima priznaje se ulaganje izvršeno u razdoblju od 01. prosinca 2018. do 07. listopada 2019. godine.

• Seminar - 4. krug porezne reforme i druge porezne aktualnosti

09-10-2019

Porezna reforma uvela je mnoge polemike i rasprave u računovodstveno/financijskom okruženju tijekom zadnjih mjeseci, s obzirom na niz novih zakonskih promjena. Cilj seminara je na jednom mjestu pružiti sve detaljne informacije vezane uz izmjene propisa koje će stupiti na snagu 1.1.2020. godine, a značajni su za računovođe i knjigovođe. Ovim...

1 2 3

Kongres je okupio više od 500-tinjak sudionika iz svih dijelova Hrvatske. Središnje događanje Kongresa bila je panel rasprava pod nazivom: „Aktualna problematika turističkog i ugostiteljskog sektora“ u kojoj su sudjelovali predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, državni tajnik ministarstva turizma Tonči Glavina, pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, Damir Juzbašić, pomoćnica ravnatelja HZZ-a Ružica Hrga, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda Hrvatske turističke zajednice, Slavija Jačan Obratov, direktorica Udruge ugostiteljstva i turizma HUP-a, Natali Komen Bujas, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, Nenad Šepak te ugostitelji i turistički djelatnici. Neke od tema o kojima se raspravljalo su rezultati turističke sezone, utjecaj stope PDV-a na poslovanje, problemi s pronalaskom radne snage, potrebe prilagodbe u sektoru obrazovanja koje moraju utjecati na podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji i drugo.Panel rasprava je bila odlična prilika za razmjenu iskustava ugostitelja koji su svaki sa svojeg aspekta iznosili stavove i poteškoće s kojima se susreću u svom poslovanju. Ugostitelji i turistički djelatnici usvojili su Zaključak u kojem su iznijeli svoje zahtjeve i prijedloge za poboljšanje poslovanja.

Zaključci 31. Kongresa ugostitelja su:

1. Ponovno traženje uvođenja snižene stope PDV-a na hranu u ugostiteljstvu na 13% kako bi se izjednačila porezna stopa za ovu djelatnost.

2. Inzistiranje da Vlada uvaži traženje Hrvatske obrtničke komore da se u srednjoškolskom strukovnom sustavu za ugostiteljska zanimanja unaprijedi jedinstveni model obrazovanja na način da se osigura više prakse.

3. Apeliranje na Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava da omogući zapošljavanje stranih radnika za obrtnike ugostitelje na način da osigura brži i lakši model zapošljavanja.

4. Traženje da se prilikom provedbe inspekcijskih nadzora, umjesto isključivo represivnih mjera, provede edukacija i informiranje o problemu.

5. Traženje priznavanja troškova reprezentacije u 100-postotnom iznosu.

6. Traženje ukidanja poreza na potrošnju koji je propisan samo za ugostiteljstvo. Kao organizator ovog događaja Hrvatska obrtnička komora dodijelila je i priznanja uvaženim ugostiteljima iz cijele Hrvatske.

Kao organizator ovog događaja Hrvatska obrtnička komora  dodijelila je i priznanja uvaženim ugostiteljima iz cijele Hrvatske.

logo hok1

Logo Samobor