Kontakti:
01/3360-129 | uo.samobor@hok.hr
Šmidhenova 34 | Rad sa strankama: 8h - 15h
  • Aktualno

    • Chefovi iz restorana Pelegrini održali radionicu za samoborske ugostitelje

      13-11-2019

      U organizaciji Udruženja obrtnika Samobor 11. studenog 2019. godine u Kavani i hotelu Livadić Samobor održana je edukacijsko - kulinarska radionica za samoborske ugostitelje – kuhare. Glavna tema radionice je korištenje lokalne autohtone ribe – žumberačke pastrve u kombinaciji sa sezonskim namirnicama, a radionicu su vodili chefovi Jurica Obrol i...

    • ANKETNI UPITNIK - web promidžba obrtnika

      07-11-2019

      Uskoro pokrećemo važan projekt promidžbe obrtnika putem web Kataloga obrtnika kako bi obrtnici bili što vidljiviji i njihove usluge što dostupnije širokom krugu korisnika i građana.Cilj izrade takvog web Kataloga je promocija obrta kao i promocija obrtništva i poduzetništva u Zagrebačkoj županiji kroz web oglašavanje i internet marketing.

    • Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje

      30-10-2019

      Pozivaju se nezaposlene osobe koje imaju prebivalište na području Zagrebačke županije, a koje se odluče pokrenuti vlastiti posao da dostave svoje zahtjeve za dodjelu potpora za samozapošljavanje (potpora), u skladu s projektom Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja –faza III pod nazivom “Nova prilika-Lokalno partnerstvo za zapošljavanje...

    1 2 3

Kongres je okupio više od 500-tinjak sudionika iz svih dijelova Hrvatske. Središnje događanje Kongresa bila je panel rasprava pod nazivom: „Aktualna problematika turističkog i ugostiteljskog sektora“ u kojoj su sudjelovali predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, državni tajnik ministarstva turizma Tonči Glavina, pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, Damir Juzbašić, pomoćnica ravnatelja HZZ-a Ružica Hrga, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda Hrvatske turističke zajednice, Slavija Jačan Obratov, direktorica Udruge ugostiteljstva i turizma HUP-a, Natali Komen Bujas, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, Nenad Šepak te ugostitelji i turistički djelatnici. Neke od tema o kojima se raspravljalo su rezultati turističke sezone, utjecaj stope PDV-a na poslovanje, problemi s pronalaskom radne snage, potrebe prilagodbe u sektoru obrazovanja koje moraju utjecati na podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji i drugo.Panel rasprava je bila odlična prilika za razmjenu iskustava ugostitelja koji su svaki sa svojeg aspekta iznosili stavove i poteškoće s kojima se susreću u svom poslovanju. Ugostitelji i turistički djelatnici usvojili su Zaključak u kojem su iznijeli svoje zahtjeve i prijedloge za poboljšanje poslovanja.

Zaključci 31. Kongresa ugostitelja su:

1. Ponovno traženje uvođenja snižene stope PDV-a na hranu u ugostiteljstvu na 13% kako bi se izjednačila porezna stopa za ovu djelatnost.

2. Inzistiranje da Vlada uvaži traženje Hrvatske obrtničke komore da se u srednjoškolskom strukovnom sustavu za ugostiteljska zanimanja unaprijedi jedinstveni model obrazovanja na način da se osigura više prakse.

3. Apeliranje na Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava da omogući zapošljavanje stranih radnika za obrtnike ugostitelje na način da osigura brži i lakši model zapošljavanja.

4. Traženje da se prilikom provedbe inspekcijskih nadzora, umjesto isključivo represivnih mjera, provede edukacija i informiranje o problemu.

5. Traženje priznavanja troškova reprezentacije u 100-postotnom iznosu.

6. Traženje ukidanja poreza na potrošnju koji je propisan samo za ugostiteljstvo. Kao organizator ovog događaja Hrvatska obrtnička komora dodijelila je i priznanja uvaženim ugostiteljima iz cijele Hrvatske.

Kao organizator ovog događaja Hrvatska obrtnička komora  dodijelila je i priznanja uvaženim ugostiteljima iz cijele Hrvatske.

 

logo facebook

logo hok1

Logo Samobor

logo svnedjelja

logo stupnik

artifex