Poštovani članovi Skupštine Udruženja obrtnika Samobor, čast nam je pozvati vas na svečanu sjednicu Skupštine Udruženja obrtnika Samobor u petak 8.12.2017. u 19h, povodom 50. godina osnivanja Udruženja. Na svečanom dijelu Skupštine dodijeliti će se Priznanja obrtnicima za dugogodišnji rad, rad u komorskom sustavu te za prijenos generacije u obrtništvu.

S ciljem osiguravanja podrške poduzetnicima, zainteresiranima za unaprjeđenje vlastitog poslovanja kroz ulaganja u izgradnju i/ili nabavku opreme ili poboljšanje energetske učinkovitosti, promocije proizvoda na inozemnim tržištima ili financiranje vlastitih investicija kroz najpovoljnije financijske mehanizme na tržištu, ­­­ UDRUŽENJE OBRTNIKA SAMOBOR organizirati će (21.11.2017 datum godine u ( 15 – 17 h) sati, u prostorijama Udruženja (Šmidhenova 34, Samobor) interaktivnu radionicu o dostupnim EU sredstvima i izvorima financiranja.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Zagrebačka županija, Hrvatska banka za obnovu i razvitak i Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb, u suradnji s Gradom Samoborom  pozivaju vas na prezentaciju U susret poduzetništvu. Prezentacija će se održati u petak, 5. svibnja s početkom u 10:00 sati u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Samobor, na Trgu Matice Hrvatske 3.

U gradu Vrbovcu dana 12., 13. i 14.05.2017.g. održati Sajam poljoprivrede, malog gospodarstva i obrtništva. Na sajmu se očekuje veliki broj izlagača iz Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.Isto tako u vrijeme održavanja sajma na sajmu se očekuje veliki broj posjetioca.

Udruženje obrtnika Samobor, u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Samobora organizira 07. travnja 2017. prezentaciju programa mogućnosti upisa učenika osnovnih škola na području Grada Samobora i Svete Nedelje u srednje škole Grada Samobora pod nazivom ,Dojdi osmaš u Samobor 2017.

Udruženje obrtnika Samobor ove godine po 2. put organizira manifestaciju „Susret mladih obrtnika 2016“ u okviru koje će se održati stručna konferencija pod nazivom: Samobor – Centar kompetencija za obrtništvo i poduzetništvo – potencijali i prilike”, a sve pod Pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta RH. Susret će se održati 4.11.2016., 10:00 – 12:30 h, Galerija Prica (prizemlje), Trg Matice Hrvatske 3, Samobor.

Gospodarski sajam u Zaprešiću je prodajno-izložbenog karaktera pod pokroviteljstvom Grada Zaprešića i ministarstva poduzetništva i obrta. Tom prilikom Udruženje planira prijaviti projekt zajedničkog nastupa naših obrtnika na tom sajmu u okviru kojega će se sufinancirati troškovi: zakupa, uređenja i opremanja izložbenog prostora te izrade promidžbenih materijala za potrebe nastupa na manifestaciji.

U sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini, Županijska komora Krapina, u suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije, Krapinsko-zagorskom županijom, Gradom Krapinom te izvršnim organizatorom Radijem Kaj, organizira tradicionalnu gospodarsku izložbu 24. Zagorski gospodarski zbor.

 Završna konferencija EU projekta „IN PODUZETNIK – Interaktivna baza podataka poduzetnika održat će se u utorak, 12. srpnja 2016. godine u velikoj dvorani Obrtničke komore Zagreb (Ilica 49, Zagreb) s početkom u 12:00 sati.

Hrvatska obrtnička komora, u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji, organizira forum: Kako poslovati sa Švicarskom?  -  u srijedu, 8. lipnja od 9.30 do 12.30 sati u Hrvatskoj obrtničkoj komori, Zagreb, Ilica 49/I.

Udruženje obrtnika Samobor, u suradnji s Upravnim Odjelom za društvene djelatnosti Grada Samobora organizira 15.travnja – (petak) manifestaciju „Dojdi osmaš u Samobor 2016.“ u prostorijama srednjih škola u Samobor, kaoprezentaciju obrazovnih programa srednjih škola prema učenicima 8.razreda osnovnih škola.

IN PODUZETNIK – Interaktivna baza podataka poduzetnika (HR.1.1.11-0177) EU projekt Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb. Pozivamo poduzetnike da dođu u srijedu 24. veljače 2016. u 13,00 sati u veliku dvoranu Obrtničke komore Zagreb u Ilici 49 gdje se održava druga konferencija u sklopu projekta IN PODUZETNIK - Interaktivna baza podataka poduzetnika (HR.1.1.11-0177). Na konferenciji će biti predstavljene provedene aktivnosti i dosadašnji rezultati projekta, od čega je najvažnija izrada interaktivne baze podataka koja će omogućiti bolju komunikaciju između poduzetnika/obrtnika i potpornih institucija.

U organizaciji HOK-e održat će se seminar na temu: Završni obračun i nove obveze obrntika od 01.01.2016.g.". Seminar će se održati na lokaciji: HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA, ILICA 49/II, Zagreb 05.02.2016.G., od 10,00 - 14,00 sati.

Udruženje obrtnika Samobor organizira 26.01. (utorak), 17-19 sati, u restoranu Samoborska Klet, Trg kralja Tomislava 7, Samobor (kat 1 – dvorana): "Posebnosti pri izradi godišnje porezne prijave obrtnika I slobodnih zanimanja za 2015.G. I izmjene o oporezivanju samostalnih djelatnosti od 01.01.2016.G.". Predavač je mr.sc. Mirjana Mahović Komljenović, MF - Područni ured Zagreb.

„Jesen u Lici“ je sajam i izložba tradicijskih proizvoda, koja se ove godine 17. puta održava u Gospiću 2.-4. listopada, prerastavši u najznačajniju gospodarsku, kulturnu i etno manifestaciju na području Ličko-senjske županije. Najvećim dijelom, to je izložba tradicijskih proizvoda, i na njoj mogu izlagati obrti koji proizvode različite poljoprivredne, prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode i usluge, karakteristične za podneblje iz kojeg dolaze.

Potkategorije

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor