Udruženje obrtnika Samobor je organiziralo 2. radionicu i predavanje koju je održao SVIM tim, i to u prostorijama Udruženja ( Šmidhenova 34, Samobor). Radionica naziva: “Kako prodati sebe i uslugu?” održana je 15.svibnja 2017.g., od 18:00 do 21:00 sati, i to ovaj put uz sudjelovanje članica - sekcije cvjećara koji su također našli interes i bili izuzetno zadovoljni organizacijom i onim što su naučili na radionici.

Prošlog tjedna održala se Medunarodna vrtna izložba Floraart 2017.g. na kojoj su samoborski cvjećari ponovno postigli zapažene rezultate.Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače, dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Zajedničkim snagama Hrv. udruge profesionalnih cvjećara i aranžera – samoborske cvjećarke: Marija Kramarić , Nives Katić i Sanja Hržić osvojile su 1.mjesto za cvjetnu instalaciju na jezeru Bundek - nagrada Turističke zajednice grada Zagreba i 1 nagradu za instalaciju - Publika .

Pod pokroviteljstvom Udruženja obrtnika Zaprešić i Ceha frizera Udruženja, a u organizaciji tvrtke Shapeit iz Zagreba u dvorani hotela Lavica 19. veljače 2017 godine održan je stručni seminar za frizere pod nazivom „Festival kose“. Seminar su vodili gospodin Lucijano Fai, Alessandro Girardi i Alberto Mezzanotte profesori šišanja i vrhunski stilisti iz Verone. Lucijano Fai ujedno je i vlasnik škole za frizere u Veroni – Glamour school.

Udruženje obrtnika Samobor je 08.02.2017. organiziralo radionicu – trening: KAKO PRODATI PROIZVOD?. Ovo je po prvi put da je Udruženje organiziralo ovakvu vrstu radionice koja je bila besplatna za prijavljene sudionike ( obrtnike i njihove zaposlenike ).

Udruženje obrtnika Samobor organiziralo je 26. siječnja seminar: "Posebnosti pri izradi godišnje porezne prijave obrtnika I slobodnih zanimanja za 2016.G. I izmjene o oporezivanju samostalnih djelatnosti od 01.01.2017.G." koji je okupio brojne obrtnike/poduzetnike i njihove zaposlenike. Od  01.01.2017.g. uvode se nove stope poreza na dohodak  - 24% od mjesečne porezne osnovice do visine 17.500,00 kn i 36% na poreznu osnovicu iznad 17.500,00 kn. Veći je osnovni odbitak 3.800,00 kn i osobni odbitak za članove obitelji.

I ove su godine naši vrijedni tradicijski obrti: ARKO obrt-vl.Brigita Mihina, obrt SRČEKO-vl.Silvana Krajačić te obrt FILIPEC -vl. Antun Filipec pripremili svoje proizvode za prezentaciju i prodaju na Adventskom sajmu u Zagrebu koji je po 2. put proglašen najboljim Adventskim sajmom u Europi.

Potkategorije