Pod pokroviteljstvom Udruženja obrtnika Zaprešić i Ceha frizera Udruženja, a u organizaciji tvrtke Shapeit iz Zagreba u dvorani hotela Lavica 19. veljače 2017 godine održan je stručni seminar za frizere pod nazivom „Festival kose“. Seminar su vodili gospodin Lucijano Fai, Alessandro Girardi i Alberto Mezzanotte profesori šišanja i vrhunski stilisti iz Verone. Lucijano Fai ujedno je i vlasnik škole za frizere u Veroni – Glamour school.

Udruženje obrtnika Samobor je 08.02.2017. organiziralo radionicu – trening: KAKO PRODATI PROIZVOD?. Ovo je po prvi put da je Udruženje organiziralo ovakvu vrstu radionice koja je bila besplatna za prijavljene sudionike ( obrtnike i njihove zaposlenike ).

Udruženje obrtnika Samobor organiziralo je 26. siječnja seminar: "Posebnosti pri izradi godišnje porezne prijave obrtnika I slobodnih zanimanja za 2016.G. I izmjene o oporezivanju samostalnih djelatnosti od 01.01.2017.G." koji je okupio brojne obrtnike/poduzetnike i njihove zaposlenike. Od  01.01.2017.g. uvode se nove stope poreza na dohodak  - 24% od mjesečne porezne osnovice do visine 17.500,00 kn i 36% na poreznu osnovicu iznad 17.500,00 kn. Veći je osnovni odbitak 3.800,00 kn i osobni odbitak za članove obitelji.

I ove su godine naši vrijedni tradicijski obrti: ARKO obrt-vl.Brigita Mihina, obrt SRČEKO-vl.Silvana Krajačić te obrt FILIPEC -vl. Antun Filipec pripremili svoje proizvode za prezentaciju i prodaju na Adventskom sajmu u Zagrebu koji je po 2. put proglašen najboljim Adventskim sajmom u Europi.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta u okviru manifestacije Susret mladih obrtnika 2016., koji organizira Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, u petak, 4. studenoga, u Maloj dvorani Galerije Prica održana je stručna konferencija "Samobor – PRIJATELJ PODUZETNIKA", dok je tema konferencije bila: Samobor - regionalni centar za obrtništvo i poduzetništvo – potencijali i prilike".

Samoborski obrt Srčeko i ove godine promovira grad Samobor i samoborsko obrtništvo na Špancirfestu u Varaždinu. Tom prigodom predstavljen je novi proizvod obrta Srčeko - samoborski kalendar za 2017. godinu. Kalendar je izložen u izložbenoj kućici Srčeka na Franjevačkom trgu i pobudio je veliki interes posjetitelja Špancirfesta. Ako ste planirali ovih dana posjetiti Varaždin navrnite i vi do Srčeka i uživajte listajući kalendar u prekrasnim samoborskim motivima iz objektiva fotografa Josipa Grđana.

Potkategorije