Ministarstvo infrastrukture Republike Slovenije poslalo je dopis vezan uz zabranu korištenja pojedinih cesta i graničnih prijelaza koja stupaju na snagu 1. lipnja 2019. godine.

• Zabranjuje se korištenje cesta G1-6 (Jelšane – Postojna) i G1-7 (Starod – Kozina) za vozila u tranzitu osim za vozila koji imaju sjedište/podružnicu ili odredište u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji, a kreću se prema Italiji.
  • Ograničava se korištenje graničnih prijelaza Središče ob Dravi i Zavrč za vozila iznad 7,5 tona nosivosti osim za one koji imaju početnu i završnu točku u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Granični prijelazi Dobovec i Bistrica ob Sotli bit će zatvorene za sva teretna vozila iznad 7,5 tona koja su u tranzitu kroz Sloveniju.
  • Granični prijelazi Gibina, Razkrižje, Ormož i Gornji Leskovec bit će zatvoreni za sva teretna vozila iznad 7,5 tona bez obzira nalaze li se u tranzitu kroz Sloveniju ili imaju ishodišnu točku točnije cilj u Sloveniji.

logo hok1

Logo Samobor