Kontakti:
01/3360-129 | uo.samobor@hok.hr
Šmidhenova 34 | Rad sa strankama: 8h - 15h

Uputa za vozače koji obavljaju međunarodni transport robe

Slijedom snažnog zalaganja Hrvatske obrtničke komore, u suradnji s Civilnim stožerom RH dogovoren je način obavljanja međunarodnog prijevoza tereta u RH. Pri dnu teksta dostavljamo cjelovitu uputu (dostupnu za preuzimanje) koja se odnosi na vozače kamiona koji imaju istovar robe u Republici Hrvatskoj, a Hrvatska obrtnička komora u nastavku donosi sažetak upute:

1. Prijevoznici moraju najaviti za koliko vozača im treba osigurati karantenu, moraju dostaviti podatke u koju županiju dolaze te identifikacijske podatke tih vozača (ime, prezime, OIB), kontakt telefon, registarsku oznaku vozila, sve na e-mail adresu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

2. Svi koji obavljaju međunarodni transport robe trebaju pravovremeno najaviti dolazak na granicu Republike Hrvatske, na način da na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; dostave sljedeće podatke: naziv obrta, ime i prezime vozača, njegov OIB, iz koje zemlje dovoze robu, koji granični prijelaz koriste, mjesto istovara, mjesto njegove karantene.  

3. Prijevoznici koji imaju mogućnost većeg kapaciteta za smještaj svojih vozača u karantenu sukladno mjerama zdravstvenog nadzora, mogu zatražiti formiranje istih unutar svojih poslovnih prostora od županijskog stožera civilne zaštite.

4. Svi moraju obavijestiti županijske centre civilne zaštite na broj telefona 112 o dolasku vozača u karantenu, odlasku vozača iz karantene te daljnji smjer kretanja

Ukoliko su potrebna dodatna objašnjenja pozivamo vas da se s upitom javite na adresu elektronske pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Također podsjećamo da se također možete obratiti Područnom uredu civilne zaštite u županiji https://civilna-zastita.gov.hr/kontakti/84

Uputa dostupna OVDJE

logo facebook

UOS katalog

UOS top poduzetnik

UOS startup

UOS price

 

artifex