Svečanom sjednicom 13. ožujka 2019. godine u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika obilježeno je 24 godine djelovanja Obrtničke komore Zagreb. Tom prigodom Obrtnička komora Zagreb dodijelila je nagrade i priznanja istaknutim obrtnicima, osobama i institucijama koje svojim djelovanjem pomažu i unaprjeđuju obrtništvo.

Sjednici su prisustvovali  izaslanica predsjednika Vlade RH i izaslanica ministra Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić, predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, izaslanica Župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, izaslanik predsjednika Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić, predsjednik Območne obrtne podjetniške zbornice Krško Dušan Arh, tajnica Območne obrtne podjetniške zbornice Krško Janja Starc, gradonačelnik grada Sveta Nedelja Dario Zurovec, gradonačelnik Grada Dugo Selo Nenad Panian, zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarsko Stipe Bučar, predsjednik Hrvatske gospodarske Komore - Komore Zagreb Zlatan Fröhlich.

Svečanoj sjednici nazočili su i ravnatelji srednjih obrtničkih strukovnih škola,  predsjednici područnih obrtničkih komora, članovi Cehova, načelnici općina Zagrebačke županije i drugi važni i visoki uzvanici.

U uvodnom govoru nazočne je pozdravio predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić koji je zatim nagrađenim obrtnicima i istaknutim pojedincima i institucijama uručivao nagrade i priznanja.

Za izuzetan doprinos razvoju institucija obrtničkog komorskog sustava te suradnju s institucijama lokalne i regionalne samouprave i  dugogodišnji rad na promidžbi obrtništva Zlatnu plaketu sa pisanim priznanjem je primio Miljenko Trkeš, član Udruženja obrtnika Samobor.

Zlatni krug Obrtničke komore Zagreb s pisanim priznanjem dodjeljuje se udruženjima obrtnika i institucijama za ostvarene posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva, obrtničkog obrazovanja, organiziranja sajamskih priredbi, modnih revija te raznih drugih aktivnosti. Također, dodjeljuje se pravnim i fizičkim osobama za značajan doprinos razvoju, zaštiti i promicanju obrtništva. Na prijedlog Upravnog odbora Udruženja obrtnika Samobor nagrada je dodijeljena gradonačelniku grada Svete Nedelje g. Dariu Zurovcu.

Srebrna diploma uručuje se obrtnicima koji neprekidno obavljaju obrt duže od 20 godina, za ostvareni doprinos u realizaciji pojedinačnih aktivnosti Komore, sudjelovanje u radnim skupinama, povjerenstvima i delegacijama te za humanitarni rad kojim se uz osobni doprinos promiče i Obrtnička komora Zagreb. Srebrnu diplomu za svoj rad primio je samoborski obrtnik Boris Kralj.

Nakon dodjele priznanja, potpisana je Povelja prijateljstva s dugogodišnjim poslovnim partnerom - Obrtna zbornica Krško. Povelju su  potpisali predsjednik Obrtničke komore Zagreb, dr.sc. Mirzu Šabića,  i predsjednik Območne obrtne podjetniške zbornice Krško, Dušan Arh.

Čestitamo svim dobitnicima na zasluženim nagradama i priznanjima!

Foto: Obrtnička komora Zagreb