Samobor je u samom vrhu po broju obrta za čuvanje djece, „dadilja“, a uz dva novootvorena, ukupno ih je šest. Rezultat je to zasigurno pozitivnih trendova, naime, Grad Samobor jedini je od kontinentalnih gradova u top 10 po broju novopridošlih stanovnika. Upravo zato, kako bi osigurali dovoljno kapaciteta za povećani broj djece u predškolskim ustanovama, Grad izdvaja dodatna sredstva za proširenje kapaciteta.

Cijene gradskih vrtića nisu se mijenjale kroz posljednjih osam godina, a s 1.000 kuna po djetetu sufinancira se cijena privatnih vrtića kojih je ukupno šest. Isti je broj i obrta za čuvanje djece, „dadilja“, koje Grad sufinancira s 1.000 kuna mjesečno za cjelodnevni boravak i 500 za poludnevno čuvanje.

Tako o samoborskim mališanima brinu „Limači“, „Pandino gnijezdo“, „Veseli koraci“, „Zvečkica“ te novootvoreni „Mali medo“ i „Malci“.

Obrti „dadilja“ prepoznati su kao kvalitetan izbor i kod roditelja jer se radi s malim skupinama djece, što omogućava individualan pristup i punu posvećenost svakom djetetu, a obrti nude i mogućnost čuvanja djece u poslijepodnevnim satima.

logo hok1

Logo Samobor