Svečanom sjednicom 13. ožujka 2019. godine u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika obilježeno je 24 godine djelovanja Obrtničke komore Zagreb. Tom prigodom Obrtnička komora Zagreb dodijelila je nagrade i priznanja istaknutim obrtnicima, osobama i institucijama koje svojim djelovanjem pomažu i unaprjeđuju obrtništvo.

Potpisivanjem Sporazuma definiran je nastavak suradnje Hrvatske obrtničke komore i INA - Industrija nafte d.d. s namjerom ostvarivanja povoljnijih uvjeta opskrbe naftnim derivatima za članove HOK-a na području cijele Hrvatske.

Kluba za zapošljavanje – RADO održao je u prostoru Udruženja obrtnika Samobor 27. veljače 2019. prvu motivacijsku radionicu za nezaposlene osobe s područja Samobora i Svete Nedelje. Motivacijsku radionicu vodili su stručnjakinja za poslovnu komunikaciju i osobni razvoj Liljana Buhač i voditelj Kluba RADO Krunoslav Knežević.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti, ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije od 14. – 27. veljače 2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze. Pojačanim nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost: - G 47.11 - Trgovina na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno hranom, pićima i duhanskim proizvodima, - M 74.20 - Fotografske djelatnosti i - N 82.19 - Fotokopiranje, priprema dokumenata i ostale specijalizirane uredske pomoćne djelatnosti.

U organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije u Hotelu Sport u Ivanić Gradu 20. veljače 2019. održan je 4. Obrtnički forum - Obrtništvo Zagrebačke županije. Obrtništvo u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, bilježi značajan oporavak pa je u 2018. godini otvoreno više od 2000 novih obrta, na što je podsjetio župan Zagrebačke županije mr.sc. Stjepan Kožić. Župan Kožić naglasio je da su ovi rezultati samo dokaz dobre i pozitivne suradnje Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb.

Ceh građevinara Udruženja obrtnika Samobor imao je 14. veljače svoj sastanak izvršnog odbora u mandatu 2018.-2022.g. te je donio sljedeće zaključke: