Udruženje obrtnika Samobor organiziralo je 15. veljače 2017. seminar: "SEMINAR O ZAŠTITI NA RADU  „Sigurnost na radu – obveze poslodavca“ koji je okupio brojne samoborske obrtnike/poduzetnike i njihove zaposlenike. Teme ovog seminara bile su: - Obavljanje poslova zaštite na radu - Procjena rizika - Osposobljavanja - Poslovi s posebnim uvjetima rada - Ispitivanja Obrtnici su mogli čuti iz prve ruke novosti i obveze poslodavaca na području zaštite na radu koje se od njih traže u narednom razdoblj.

Predavač Željko Otmačić iz tvrtke ENERGO INSPEKT d.o.o. je tijekom punih 2 sata detaljno i precizno prezentirao ovu stručnu temu, a bilo je vremena i za brojna pitanja koja su imali sudionici - obrtnici. Na seminaru su artikulirani i problemi s kojima se obrtnici susreću tijekom izvršavanja svih obveza prema radnoj i drugim inspekcijama. Udruženje se ujedno zahvaljuje svim sudionicima i svim onima koji su podržali i pohvalili organizaciju ovog seminara. Udruženje obrtnika Samobor