U susret poduzetništvu (5.5.2017.)
Samoborski kalendar 2017

Završilo je stručno usavršavanje za 1. grupu od 10 polaznika za zanimanje CNC Operater, a sve u organizaciji i sufinanciranju Udruženja obrtnika Samobor i Zagrebačke županije. Program Usavršavanja je bio podijeljen na teoretski i praktični dio u ukupnom trajanju od 240 šk. Sati, a cijela edukacija se održavala u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru tijekom listopada - prosinca u dogovornom terminu sa samim polaznicima.

Nakon pomne pripreme samog projekta i dobre marketinške promocije organizatora, prijavilo se više od 20 zainteresiranih polaznika, a Udruženje je imalo „slatke brige“ oko formiranja grupa polaznika, jer je interes premašio sva očekivanja.

Polaznici ovog programa su: vlasnici tvrtki/obrta i njihovi zaposlenici, ali i nezaposlene osobe te sve osobe koje žele usavršiti svoja znanja u tom području. Svi Polaznici nakon uspješnog završetka ovog programa dobili su upis usavršavanja u svoje E- radne knjižice kao dokaz svog znanja koja su usvojili, a koja će im pomoći na njihovim postojećim ili budućim radnim mjestima.

Ovo pokazuje da u Samobor i Svetoj Nedelji postoji potreba u gospodarstvu za ovakvom vrstom dodatne edukacije. Nadamo se da će ovo biti samo početak redovite edukacije za CNC OPERATERA, a interes je već toliki da se formirala i 2. grupa polaznika koji pohađaju ovu jako kvalitetnu edukaciju bitnu za razvitak prerađivačke industrije na području Samobora zagrebačke županije.

Udruženje se zahvaljuje svima koji su sudjelovali u organizaciji ove edukacije, a posebice Zagrebačkoj županiji koja je financijski pomogla ovom projektu. Posebice se zahvaljujemo našim obrtnicima koji su se odazvali ovom projektu te prijavili sebe i svoje zaposlenike kao polaznike usavršavanja.