Izvješćujemo Vas da su u tijeku prijave za polaganje majstorskih ispita u proljetnom roku 2018. godine. Prijave primamo do 17.02.2018. godine za ispitni rok majstorskih ispita koji će se održati  od 03.04.2018. do 11.05.2018. godine.

Kraj je godine idealno vrijeme za podsjetiti se na neke od aktivnosti kojima su se naši obrtnici u organizaciji Udruženja obrtnika Samobor i Crvenog križa Samobor, uključilo u božićne i novogodišnje aktivnosti.

rad Samobor je ove jeseni dobio još jedan vjetar u leđa kad je riječ o razvoju poduzetništva. Naime, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je, Odlukom o financiranju, financijska sredstva obrtu STT TRKEŠ, vl. Miljenko i Renato Trkeš za projekt „Proširenje proizvodnih kapaciteta nabavom neophodnih alata i naprava“ , a u sklopu EU natječaja „E - impuls 2016.“

U petak 20. listopada 2017. godine održan je sastanak predstavnika Obrtničke komore Zagreb s predstavnicima Središnjeg ureda – Sektor za nadzor Carinske uprave Ministarstva financija. Dogovorena je suradnja na suzbijanju neregistrirane djelatnosti s Ministarstvom financija, Carinskom upravom – Središnjim uredom – Sektor za nadzor.

Među 15 gradova s najviše poduzetnika, čak su tri grada koja nisu županijska središta. Riječ je o Puli, Poreču i Samoboru. Od 128 gradova u Hrvatskoj, 15 ih ima više od 1.000 poduzetnika, dok 31 grad ima manje od 100 poduzetnika sa sjedištem u tom gradu.

10. listopada 2017. godine održan je već tradicionalni jesenski sastanak o aktualnim temama i suradnji u 2018. godini između predstavnika Obrtničke komore Zagreb (OKZ) i župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića. Sastanku su nazočili predsjednik OKZ dr.sc. Mirza Šabić, potpredsjednici OKZ-a, a među drugim predsjednicima Udruženja obrtnika sa područja Zagrebačke županije, prisustvovao je i predsjednik Udruženja Samobor Marijan Karlović.