U susret poduzetništvu (5.5.2017.)
Samoborski kalendar 2017

Svečano obilježavanje Dana Obrtničke komore Zagreb održano je u utorak, 28. ožujka 2017. godine s početkom u 14,00 sati u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika Zagreb, Ilica 49/II.  Predsjednik Komore Zagreb Mirza Šabić održao je prikladni govor stavivši naglasak na uspješno i učinkovito pomaganje Komore svojim članovima radi lakšeg poslovanja, te utjecaja na zaštitu i promicanje obrtništva. Također je spomenuo kao primjer dobre suradnje Obrtničku komoru Zagreb sa Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom, Hrvatskim Zavodom za zapošljavanje. Na kraju je ukazao na probleme vezane uz poduzetničko okruženje a koje naša ministarstva uz pomoć komorskog sustava moraju moći riješiti te opisao dobrobiti projekta Zajedničke nabave i drugih projekata koje Komora Zagreb provodi.

Nedavno nas je napustio, gdin Tomo Vrbančić, dugogodišnji vrijedan član Udruženja jedan od onih koji su vrlo aktivno radili na izgradnji komorskog sustava, našeg Udruženja posebno i doma obrtnika u Šmidhenovoj 34. Dao je doprinos u volonterskom radu i financijski, za izgradnju obrtničkog doma, koji se je na osobito svečan način, otvorio 1985 g. Aktivan je bio, kako na poslovnom području tako i u tijelima udruženja, Skupštini i Upravnom odboru u razdoblju od 1974-1988. g.

Udruženje obrtnika Samobor organiziralo je radionicu i predavanje koju je održao SVIM tim, i to u prostorijama Udruženja ( Šmidhenova 34, Samobor). Radionica naziva: “Koje je boje tvoja osobnost?” je održana 21. veljače 2017.g., od 18 do 21:00 sati, a na temu „KOJE JE BOJE TVOJA OSOBNOST?“ i to po pravilu osobnosti vlasnica obrta i njihovih zaposlenika. Radionice su bile namijenjene vlasnicima i zaposlenicima kozmetičkih, pedikerskih i frizerskih salona na području Samobora, Svete Nedelje i Stupnika.

Udruženje obrtnika Samobor organiziralo je 15. veljače 2017. seminar: "SEMINAR O ZAŠTITI NA RADU  „Sigurnost na radu – obveze poslodavca“ koji je okupio brojne samoborske obrtnike/poduzetnike i njihove zaposlenike. Teme ovog seminara bile su: - Obavljanje poslova zaštite na radu - Procjena rizika - Osposobljavanja - Poslovi s posebnim uvjetima rada - Ispitivanja Obrtnici su mogli čuti iz prve ruke novosti i obveze poslodavaca na području zaštite na radu koje se od njih traže u narednom razdoblj.

Završilo je stručno usavršavanje za 1. grupu od 10 polaznika za zanimanje CNC Operater, a sve u organizaciji i sufinanciranju Udruženja obrtnika Samobor i Zagrebačke županije. Program Usavršavanja je bio podijeljen na teoretski i praktični dio u ukupnom trajanju od 240 šk. Sati, a cijela edukacija se održavala u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru tijekom listopada - prosinca u dogovornom terminu sa samim polaznicima.

3. listopada počelo je za 1. grupu polaznika stručno usavršavanje za zanimanje CNC Operater, a sve u organizaciji Udruženja obrtnika Samobor i partnera u projektu POU Samobor. Usavršavanje se provodi uz sufinanciranje Zagrebačke županije i Udruženja obrtnika Samobor, a partner u projektu POU Samobor ima certificiran Program Ministarstva obrazovanja i sporta kao provoditelj usavršavanja.