Susret mladih obrtnika 4.11.2016-

Udruženje obrtnika Samobor ove godine po 2. put organizira manifestaciju...

Samoborski kalendar 2017

Samoborski obrt Srčeko i ove godine promovira grad Samobor i samoborsko obrtništvo na...

Udruženje obrtnika Samobor organiziralo je radionicu i predavanje koju je održao SVIM tim, i to u prostorijama Udruženja ( Šmidhenova 34, Samobor). Radionica naziva: “Koje je boje tvoja osobnost?” je održana 21. veljače 2017.g., od 18 do 21:00 sati, a na temu „KOJE JE BOJE TVOJA OSOBNOST?“ i to po pravilu osobnosti vlasnica obrta i njihovih zaposlenika. Radionice su bile namijenjene vlasnicima i zaposlenicima kozmetičkih, pedikerskih i frizerskih salona na području Samobora, Svete Nedelje i Stupnika.

Udruženje obrtnika Samobor organiziralo je 15. veljače 2017. seminar: "SEMINAR O ZAŠTITI NA RADU  „Sigurnost na radu – obveze poslodavca“ koji je okupio brojne samoborske obrtnike/poduzetnike i njihove zaposlenike. Teme ovog seminara bile su: - Obavljanje poslova zaštite na radu - Procjena rizika - Osposobljavanja - Poslovi s posebnim uvjetima rada - Ispitivanja Obrtnici su mogli čuti iz prve ruke novosti i obveze poslodavaca na području zaštite na radu koje se od njih traže u narednom razdoblj.

Završilo je stručno usavršavanje za 1. grupu od 10 polaznika za zanimanje CNC Operater, a sve u organizaciji i sufinanciranju Udruženja obrtnika Samobor i Zagrebačke županije. Program Usavršavanja je bio podijeljen na teoretski i praktični dio u ukupnom trajanju od 240 šk. Sati, a cijela edukacija se održavala u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru tijekom listopada - prosinca u dogovornom terminu sa samim polaznicima.

3. listopada počelo je za 1. grupu polaznika stručno usavršavanje za zanimanje CNC Operater, a sve u organizaciji Udruženja obrtnika Samobor i partnera u projektu POU Samobor. Usavršavanje se provodi uz sufinanciranje Zagrebačke županije i Udruženja obrtnika Samobor, a partner u projektu POU Samobor ima certificiran Program Ministarstva obrazovanja i sporta kao provoditelj usavršavanja.

Prezentaciju ručno rađenih gitara (RBasic Custom handmade guitars) Roberta Bašića, mladog samoborskog obrtnika i glazbenika u SAD-u, podržala je i Hrvatska obrtnička komora.

Projekt Upoznaj poduzetnika - Ja Tajkun (Meet Entrepreneur - Me Tycoon) sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Potpora projektu osigurana je iz Grupe 2. - Promocija poduzetništva i obrta, čiji je cilj poticanje poduzetničke kulture u društvu te razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju.