Zagrebačka županija objavila je Javni natječaj za potpore razvoju poduzetništva u 2019. g. u vrijednosti 6.800.000,00 kn. Prijave na natječaju primaju se do 03. lipnja 2019. g.

Putem ovog natječaja dodjeljuju se potpore za početak poslovanja, potpore za povećanje konkurentnosti kroz ulaganje u proizvodne djelatnosti i potpore za povećanje konkurentnosti kroz ulaganje u neproizvodne djelatnosti.

Prijavu mogu podnijeti trgovačka društva, ustanove, zadruge i obrti za sufinanciranje projekata koji su provedeni ili će se provoditi tijekom 2019. godine i koji svoje sjedište imaju na području Zagrebačke županije.

Prihvatljive aktivnosti:
- Nabava (kupnja ili izrada) strojeva i opreme za obavljanje registrirane proizvodne djelatnosti
- Nabava (kupnja ili izrada) strojeva, alata i opreme
- Preuređenje i nadogradnja strojeva i opreme za obavljanje registrirane proizvodne djelatnosti
- Nabava informatičke opreme i poslovnog softvera
- Unutrašnje uređenje poslovnog prostora (unutrašnji građevinski radovi, instalacijski i radovi unutrašnjeg uređenja; te materijal za unutrašnje uređenje)
- Nabava uredskog i radnog namještaja
- Promocija i marketinške aktivnosti (izrada internetske stranice i web shopa, oglašavanje, promotivni materijali)

Bespovratne potpore namijenjene su:

1. za subvencije za početak poslovanja poduzetnika:

- Minimalni iznos ukupnih prihvatljivih troškova projekta: 10.000,00 kn

- Intenzitet i iznos: potpora može iznositi do 75% prihvatljivih troškova, najviše 15.000,00 kuna.

2. za kapitalne pomoći za povećanje konkurentnosti kroz ulaganje u proizvodne djelatnosti

- Minimalni iznos ukupnih prihvatljivih troškova projekta:

-za mikro subjekte malog gospodarstva 75.000,00 kn
-za ostale subjekte malog gospodarstva 150.000,00 kn

- Iznos potpore određuje se prema ukupnim prihvatljivim troškovima projekta:

Za mikro subjekte malog gospodarstva:
- ukoliko je vrijednost ulaganja (ukupnih prihvatljivih troškova projekta) 75.000,00 -250.000,00 kn potpora iznosi do 40% odnosno maksimalno do 75.000,00 kuna,
- ukoliko je vrijednost ulaganja (ukupnih prihvatljivih troškova projekta) veća od 250.000,00 kn potpora iznosi maksimalno do 100.000,00 kuna.

Za ostale subjekte malog gospodarstva:
- ukoliko je vrijednost ulaganja (ukupnih prihvatljivih troškova projekta) 150.000,00 -250.000,00 kn potpora iznosi do 40% odnosno maksimalno do 75.000,00 kuna,

3. za kapitalne pomoći za povećanje konkurentnosti kroz ulaganje u neproizvodne djelatnosti

- Minimalni iznos ukupnih prihvatljivih troškova projekta: 30.000,00 kn.

- Iznos potpore određuje se prema ukupnim prihvatljivim troškovima projekta:
- ukoliko je vrijednost ulaganja(ukupnih prihvatljivih troškova projekta) 30.000,00 -75.000,00 kn potpora iznosi 40% odnosno maksimalno do 30.000,00 kuna,
- ukoliko je vrijednost ulaganja (ukupnih prihvatljivih troškova projekta) veća od 75.000,00 kn potpora iznosi do 40% odnosno maksimalno do 40.000,00 kuna.

Sva dodatna pojašnjenja ili informacije mogu se zatražiti elektronskom poštom na adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili telefonom na broj telefona 6009-457.

Upravni odjel za gospodarstvo Zagrebačke županije održat će konzultacije o natječaju u prostorijama Zagrebačke županije u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 72, 5. kat, dvorana 19, u sljedećim terminima:

- u petak 10. svibnja 2019. od 9:00 do 11:30 sati
- u srijedu 15. svibnja 2019. od 9:00 do 11:30 sati
- u ponedjeljak 20. svibnja 2019. od 12:00 do 14:00 sati

Cijeli tekst javnog natječaja, Upute za prijavitelje i svu potrebnu dokumentaciju možete pogledati na web stranici Zagrebačke županije https://www.zagrebacka-zupanija.hr/natjecaji/269/javni-natjecaj-za-dodjelu-potpora-za-poticanje-raz

Za pomoć u pisanju Vaših projektnih prijava možete nam se obratiti na adresu Šmidhenova 34, Samobor, mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na broj 3360 – 129.

logo hok1

Logo Samobor