Godišnja sjednica Skupštine Udruženja obrtnika samobor, održana 17.12.2018. g. u prostoru Udruženja u Šmidhenovoj 34, upotpunjena je svečanim potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu sa gradom Samoborom u provedbi programa stipendiranja učenika srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Ispred Grada Samobora Sporazum o partnerstvu potpisala je zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković. Udruženje obrtnika Samobor stipendirati će učenike koji se obrazuju za deficitarna (trogodišnja) zanimanja u iznosu od 400,00 kn mjesečno, a grad Samobor stipendira učenike u iznosu od 600,00 kn mjesečno. Takvu stipendiju, u ukupnom iznosu od 1000,00 kn mjesečno, dobiti će 6 učenika koji su zadovoljili kriterije natječaja za stipendiju grada Samobora. Predsjednik Marijan Karlović pozdravio je zamjenicu gradonačelnika Sanju Horvat Iveković i stručnu suradnicu Renatu Kendu i zahvalio na njihovom dolasku. Istaknuo je kako je Sporazum sa Gradom od velike važnosti za promicanje obrtništva prema mladima u našem gradu i izrazio je zadovoljstvo što je Grad Samobor prepoznao tu važnost. Zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković pozdravila je sve prisutne članove Skupštine i zahvalila se na pozivu. Istaknula je kako su inicijativa i prijedlog Udruženja da stipendiraju učenike bili odmah prihvaćeni u Gradu jer Grad zajedno sa Udruženjem surađuje na promociji obrtništva i vrijednosti koju obrtnici imaju,a ovakav prijedlog samo je dodatni poticaj tome. Veliki trud ulaže se u podupiranje mladih da se školuju za obrtnička zanimanja, posebice ona deficitarna, a ovo dodatno stipendiranje od strane Udruženja je velik poticaj mladima.

logo hok1

Logo Samobor