I u ovoj godini Grad Samobor stipendirat će učenike i studente te mlade glazbenike. Natječaj je otvoren 15. listopada, a traje do 29. listopada do kad se zaprimaju prijave kandidata.

Za školsku/akademsku godinu 2018./2019. dodijelit će se najviše 7 stipendija za učenike po kriteriju izvrsnosti, 10 stipendija za studente po kriteriju izvrsnosti, 3 stipendije za učenike mlade glazbenike, 2 stipendije za studente mlade glazbenike, 30 stipendija za učenike temeljem socio-ekonomskog statusa te 15 stipendija za studente temeljem socio-ekonomskog statusa.

Iznos stipendije utvrđuje se za učenike i učenike mlade glazbenike temeljem kriterija izvrsnosti 500,00 kn mjesečno, za studente i studente mlade glazbenike 800,00 kn mjesečno, za učenike temeljem kriterija socio-ekonomskog statusa 600,00 kn mjesečno, za studente temeljem kriterija socio-ekonomskog statusa 1.000,00 kn mjesečno.

Učenicima srednjih škola koji se obrazuju za trogodišnja deficitarna zanimanja utvrđena listom deficitarnih zanimanja, a koji ostvare pravo na stipendiju Grada Samobora, mjesečni iznos stipendije uvećat će se za iznos od 400,00 kn, sufinanciranih od strane Udruženja obrtnika Samobor.

Pozivamo sve učenike koji se obrazuju u trogodišnjim – obrtničkim zanimanjima, ukoliko zadovoljavaju svima uvjetima, da se prijave na Natječaj Grada Samobora za dodjelu stipendija.

Prijave za dodjelu stipendija, sa svom traženom dokumentacijom, predaju se, do 29. listopada u zatvorenim omotnicama, u Urudžbenom zapisniku Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, Samobor, soba 2 ili šalju preporučeno poštom na adresu: Grad Samobor, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Samobor, Trg kralja Tomislava 5.

Sve informacije o natječaju i potrebne obrasce prijave možete vidjeti na službenim stranicama Grada Samobora i radija Samobor: http://www.radiosamobor.hr/2018/10/15/objavljen-natjecaj-za-dodjelu-stipendija-samobor-boduje-i-drustveni-angazman/