Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj vrijedan 5 milijuna kuna za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje poduzetništva u 2018. godini. Natječaj za navedena sredstva otvoren je do 26. lipnja ove godine.

Prijaviti se mogu trgovačka društva, ustanove i obrti subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (mikro i mali subjekti, i obrti – srednji subjekti malog gospodarstva) sa sjedištem na području Zagrebačke županije, a koji prijavljuju projekte koji se provode tijekom 2018. godine na području Zagrebačke županije. Subvencije će se dodjeljivati za početak poslovanja poduzetnika, dok će se kapitalne pomoći dodjeljivati za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti. Maksimalni iznosi bespovratnih potpora, ovisno o mjeri za koju se korisnik prijavljuje, kreću se od 15.000 kn do 100.000 kn. Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., broju telefona 01/6009-457 ili osobnim dolaskom u Upravni odjel za gospodarstvo Zagrebačke županije. Kako bi zainteresiranim poduzetnicima olakšali postupak prijave na natječaj, Upravni odjel za gospodarstvo održat će javne konzultacije u prostorijama Zagrebačke županije (dvorana 19) u utorak, 29. svibnja, srijedu, 6. lipnja i petak, 15. lipnja 2018. godine od 9:00 do 11:00 sati. Na konzultacije se nije potrebno prijavljivati, ali je preporuka da se prethodno prouče svi dokumenti vezani uz javni natječaj kako bi poduzetnici dobili konkretne odgovore na svoja pitanja. Za sva pitanja oko prijave na ovaj natječaj, Udruženje obrtnika Samobor stoji na raspolaganju.