Ministarstvo poduzetništva i obrta u sklopu programa „Poduzetnički impuls – Program poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu“ objavilo je drugi krug prijava na natječaje za dobivanje bespovratnih potpora za programska područja „Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti“ te „Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije“.

Javni poziv je isključivo namijenjen mikro i malim poduzetnicima s ciljem jačanja njihove pozicije na tržištu, povećanja učinkovitosti poslovanja te održavanja postojećih radnih mjesta uz stvaranje novih.

1. U sklopu Javnog poziva za jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti, koji će biti otvoren kroz mjesec dana, omogućeno je sufinanciranje sljedećih osnovnih aktivnosti:

• Ulaganje u dugotrajnu imovinu

• Uvođenje sustava za unaprjeđenje poslovanja i modernizaciju procesa,

• Razvojno istraživanje za stvaranje novog proizvoda, poslovnog modela, usluge i/ili procesa (uključuje i trošak osoblja zaposlenog na aktivnostima razvoja),

• uvođenja sustava upravljanja kvalitetom, obrazovanja djelatnika te marketinških aktivnosti.

Pozivom je omogućeno sufinanciranje u iznosu od 30.000,00 kn do 200.000,00 kn, uz stopu sufinanciranja do maksimalno 75% ukupno prihvatljivih troškova projekta isključivo mikro poduzetnika.

2. U sklopu Javnog poziva za jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije omogućeno je sufinanciranje sljedećih aktivnosti:

• Ulaganje u povećanje postojećih proizvodnih kapaciteta,

• Ulaganje u ekološki prihvatljiviju i energetski učinkovitiju proizvodnju,

• Uvođenje sustava za unaprjeđenje poslovanja i modernizaciju procesa,

Pozivom je omogućeno sufinanciranje u iznosu od 50.000,00 kn do 400.000,00 kn, uz stopu sufinanciranja do maksimalno 75% ukupno prihvatljivih troškova projekta za mikro poduzeća i 50% za malo poduzeće.

Više informacija o uvjetima za podnošenje prijava i samom programu dostupno je na sljedećoj poveznici.

Imajući na umu kako će javni poziv biti otvoren samo 14 dana od dana objave, preporučamo da nas što prije kontaktirate radi pravovremene razrade i predaje Vašeg projektnog prijedloga. Udruženje vam može pomoći oko definiranja vaših prijedloga i pronalaska konzultanata, naših obrtnika i poduzetnika koji se bave ovim područjem.