Zagrebačka banka i Hrvatska obrtnička komora (HOK) potpisale su novi ugovor o poslovnoj suradnji kojim se hrvatskim obrtnicima i u 2017. godini omogućava povoljnije kreditiranje. Ova suradnja članovima HOK-a omogućuje povoljnije kratkoročne kredite namijenjene financiranju obrtnih sredstava te dugoročne namijenjene financiranju trajnih obrtnih sredstava.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije  i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, potpisali su 30. lipnja 2016. godine Sporazum o financiranju za provedbu financijskih instrumenata u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020.

Temeljem navedenog, HAMAG-BICRO raspisao je Programe ESIF Mikro i Malih zajmova. Mikro zajmovi dijele se na programe mikro investicijskih zajmova i mikro zajmova za obrtna sredstva. Program je namijenjen mikro i malim poduzetnicima. Nadalje, program malih zajmova namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima.

Detaljnije: http://www.hamagbicro.hr/esifzajmovi/

Hrvatska obrtnička komora, partnerstvom sa Zagrebačkom bankom osigurala je obrtnicima kvalitetnu podršku kroz ponudu povoljnijih kratkoročnih i dugoročnih izvora financiranja za realizaciju svojih novih poslovnih projekata, kako bi jednostavnije premostili financijske probleme i osigurali razvoj i novo zapošljavanje.

Ministarstvo poduzetništva i obrta u sklopu programa „Poduzetnički impuls – Program poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu“ objavilo je drugi krug prijava na natječaje za dobivanje bespovratnih potpora za programska područja „Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti“ te „Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije“.

Tvrtka Noir projects&consulting iz Samobora u suradnji s Udruženjem obrtnika u Samoboru, organizira jednodnevnu radionicu na temu: “Poduzetnici, obrtnici i strukturni fondovi“ u srijedu 21. siječnja 2015. gdje će poduzetnici i obrtnici dobiti informacije kako dobiti mogućnost pristupa strukturnim fondovima te dobiti bespovratna sredstva koja će uložiti u svoje poslovanje, nabaviti opremu, urediti prostor, educirati sebe i svoje zaposlenike, napraviti marketinšku kampanju i promotivne aktivnosti te mnoge druge aktivnosti.