Kontakti:
01/3360-129 | uo.samobor@hok.hr
Šmidhenova 34 | Rad sa strankama: 8h - 15h

Nakon organizacije zajedničkog nastupa obrtnika na Adventskom sajmu u Zagrebu, Udruženje obrtnika Samobor organiziralo je još jedan nastup samoborskih obrtnika na Sajmu vjenčanja koji se održavao u Areni Zagreb od 01. – 03. veljače. Arena Zagreb bila je domaćin jednog od najvećeg sajma vjenčanja u regiji. 21. Sajam vjenčanja okupio je preko 200 izlagača iz vjenčane industrije – salone vjenčanica i dizajnere, cvjećare i slastičare, fotografe, dekoratere, organizatore vjenčanja te ostale predstavnike za organiziranje svadbene svečanosti.

Udruženje obrtnika Samobor, u suradnji s Visokom školom Aspira, organiziralo je i provelo edukaciju za zanimanje slastičar za polaznicu Korneliju Horvatić iz obrta „Kardinal“, u sklopu programa cijeloživotnog obrazovanja. Predavanja su započela 15. listopada 2018., a završila polaganjem završnog ispita 19. prosinca 2018.

Nastava je osmišljena na način da se sa polaznicima prođu sva osnovna tijesta, načini pripreme, sve osnovne kreme i izrada slastičarskih dekoracija uz teoretsku nadopunu svega što se radi.

Stavljen je i poseban naglasak na način prezentiranja pripremljenih slastica u vidu individualni deserta na tanjuru kako bi polaznici dobili osnovna znanja serviranja i posluživanja restoranskog načina prezentacije deserta.

Na inicijativu Udruženja obrtnika Samobor tročlana delegacija grada Livna posjetila je 30. studenog 2018. grad Samobor u sklopu moguće zajedničke suradnje na EU projektima vezanima uz područje malog gospodarstva i turizma.

Gradonačelnika Grada Livna Luku Čelana, predstojnicu Ureda gradonačelnika Silviju Brčić te pomoćnicu gradonačelnika i voditeljicu Ureda za opću upravu i društvene djelatnosti Anđelku Knežević u samoborskoj gradskoj vijećnici dočekali su u ime Udruženja obrtnika potpredsjednica Marija Komerički i tajnik Nikica Matana, u ime grada Samobora predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte EU Marinko Džepina, njegova suradnica Marija Galić Kotarski, stručni suradnik, i sam Livnjak, Slavko Inić, zatim gradski pročelnik za financije i direktor Poduzetničkog centra Samobor Željko Radovanić i njegova asistentica Renata Razum te kao predstavnik Zagrebačke županije Krunoslav Pilko. Tema i svrha sastanka bila je predstavljanje buduće dobre suradnje na zajedničkim projektima gospodarstva i turizma kroz programe INTERREG-a Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora za razdoblje 2014. – 2020. Na sastanku je tajnik UOS-a Nikica Matana ukratko pojasnio logične poveznice za nastavak suradnje između dvaju gradova, a gosti su kratkom video prezentacijom predstavili svoj grad i projekt osnivanja poduzetničkog centra u Livnu. Samoborci su na primjeru projekta Mali tehnopolis Samobor, koji je trenutno u izgradnji, pokazali koje će sve mogućnosti biti dostupne poduzetnicima i obrtnicima s područja grada i šire okolice nakon otvorenja Malog tehnopolisa. Gradonačelnik Livna Luka Čelan istaknuo je kako je za iskorištavanje dostupnih sredstava iz fondova EU za ovaj projekat iznimno važna zajednička suradnja i povezivanje u programima obrtništva i turističkog razvoja Samobora, Livna i crnogorskog Tivta. Voditeljica livanjskog tima Anđelka Knežević istaknula je kako je jedan od ciljeva projekta jačanje poduzetničke konkurentnosti, kao i osnivanje poduzetničkog centra u Livnu koji će povezati obrtnike, male proizvođače i korisnike njihovih proizvoda kroz edukaciju. Smatraju kako je Samobor dobar primjer razvoja obrtništva i poduzetništva, ali i da oni kao grad i regija imaju dobre temelje za napredak i razvoj. Održani sastanak bio je uvod u zajedničku suradnju i najava radionice koja će se održati u Livnu 07. prosinca i na kojoj će se sastati svi sudionici projekta.

Povodom 776. rođendana, grad Samobor je 20. listopada obilježio taj značajan događaj za sve Samoborce i Samoborke i pripremio razna događanja za sve uzraste. Posjetitelji su mogli uživati

  • u Festivalu Samoborske kotlovine,
  • izložbi gljiva i gljivarskom kotliću,
  • degustaciji vina Samoborsko vinogradarsko vinske udruge,
  • nastupima djece vrtićke dobi, osnovnoškolaca i srednjoškolaca,
  • prigodnim postavama izložbi i drugim kulturno – umjetničkim programima.

Središnji dio proslave Dana Grada Samobora obilježila je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora održana 20. listopada 2018. u novouređenoj kino dvorani na kojoj su se dodjeljivale nagrade , priznanja i plakete istaknutim građanima. Kao predstavnica Udruženja obrtnika Samobora na svečanoj sjednici je prisustvovala potpredsjednica Udruženja gđa. Marija Komerički.

Plakete Grada Samobora primili su:

  • Silva Lamot, bivša tajnica Udruženja obrtnika Samobor i jedna od suurednica monografije Samoborskog obrtništva te
  • Franjo Razum, aktivan član ceha ugostitelja Udruženja te osnivač i vlasnik Samoborske pivovare Razum.

Franjo Razum je vlasnik i osnivač 1. SAMOBORSKE PIVOVARE koja je sa svojim radom počela 2014. godine sa kapacitetom proizvodnje od 6.000 litara pive mjesečno. U ponudi pivovare nalaze se tri vrste piva:, tamno, crveno i svijetlo pivo koji nose originalna i domaća imena – „Vilenak“, „Coprnica“ i „Norc“. Uz pomoć i potporu Udruženja obrtnika Samobora, gosp. Razum se odlučio na proširenje proizvodnje i povećanje proizvodnih kapaciteta putem EU natječaja „E – impuls 2016“. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa: Konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta iznosila je nešto više od 400.000 kn, a iznos EU potpore je bio 85%. Provedba projekta je trajala 6 mjeseci, a završila je u lipnju 2018. g. Tijekom razdoblja provedbe projekta provedena je nabava proizvodnih tankova za proizvodnju pive i prateća oprema te građevinsko proširenje proizvodne hale. Uvođenjem specificiranih alata i naprava Pivovara Razum proširila je svoje proizvodne kapacitete, otvorila prostor za nova radna mjesta i učvrstila svoj položaj na području proizvodnje tzv. craft piva. Upravljanje projektom i promidžbene aktivnosti provedene su kroz suradnju sa Udruženjem obrtnika Samobor.

Čestitamo svim dobitnicima Nagrada i Priznanja Grada Samobora, a posebno gđi. Lamot i gosp. Razumu na zasluženim Priznanjima.

 nagrada Razumnagrada Lamot small

 

 

Udruženje obrtnika Samobor je 29. 5. 2018. godine organiziralo je seminar „GDPR - Zaštita osobnih podataka“ kojem je prisustvovalo četrdesetak obrtnika - većinom članova ceha intelektualnih usluga, a koji su u neformalnoj atmosferi seminara po principu „pitanja i odgovara“, mogli postavljati pitanja tijekom dvosatne prezentacije kako ustrojiti Pravilnike, evidencije osobnih podataka, protokole za čuvanje i brisanje osobnih podataka.

Udruženje obrtnika Samobor organiziralo je radionicu za vlasnike frizerskih i kozmetičarskih salona, cvjećarskih i krojačkih obrta i svih uslužnih djelatnosti na temu: “Moj idealni cjenik“. Radionica je održana 06. ožujka 2018.g., od 17:00 do 20:00 sati u prostorijama Udruženja, a vodile su je stručne predavačice iz SVIM TEAMA – Ivana Mišić Lokar i Sanja Varlaj, sa preko 20 godina radnog iskustva u „beauty“ industriji i kao poslovni savjetnici u sektoru uslužnih djelatnosti.

Udruženje obrtnika Samobor organiziralo je 08. veljače 2018. seminar: "Posebnosti pri izradi godišnje porezne prijave obrtnika i slobodnih zanimanja za 2017.g. i izmjene o oporezivanju samostalnih djelatnosti od 01.01.2017.g." koji je okupio brojne obrtnike/poduzetnike i njihove zaposlenike.

U današnje vrijeme napredne tehnologije i sve veće potrebe za informatičkom pismenošću, ljudi su suočeni sa izazovima u korištenju informatičkih alata koji svakim danom sve brže i više napreduju. U programu edukacije Operater/ka na računalu s naglaskom na Facebook kao marketinški alat, pozivamo Vas da se na jednostavan i učinkovit način pridružite edukaciji koja će Vam olakšati svakodnevno suočavanje sa tehnologijom.

Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika je 08. prosinca 2017. godine na svečanoj sjednici Skupštine obilježilo 50 godina uspješnog rada. Iako je tradicija obrtništva u ovom kraju puno starija ova je obljetnica podsjetnik na početak organiziranog rada obrtnika kada je u listopadu 1967. godine u Samoboru osnovano Udruženje samostalnih zanatlija.

logo facebook

UOS katalog

UOS top poduzetnik

UOS startup

UOS price

 

artifex