I ove su godine naši vrijedni tradicijski obrti: ARKO obrt-vl.Brigita Mihina, obrt SRČEKO-vl.Silvana Krajačić te obrt FILIPEC -vl. Antun Filipec pripremili svoje proizvode za prezentaciju i prodaju na Adventskom sajmu u Zagrebu koji je po 2. put proglašen najboljim Adventskim sajmom u Europi.

Naši obrtnici predstavljaju svoje hvale vrijedne rukotvorine i proizvode te stavljaju naglasak na trud, ljubav i njegovanje samoborske tradicije što pokazuju svojim prekrasnim licitarima, finim medenjacima, samoborskim bermetom, muštardom i ostalim ručno rađenim proizvodima.

Adventski sajam u Zagrebu svake godine nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada.

Ono što će dodatno promovirati naše tradicijske obrte je projekt Obrtničke komore Zagreb pod nazivom : ZAGREB CRAFTS - web platforma putem koje će se promovirati tradicijski obrti sa područja Zagreba i Zagrebačke županije, a čiju su prezentaciju jučer na svečanoj sjednici Skupštine Komore Zagreb održali partneri iz 24sata, Styria Hrvatska.

Pozivamo sve obrtnike da slijede dobar primjer naših tradicijskih obrta i da se prijave Udruženju obrtnika Samobor i Obrtničkoj komori Zagreb na web platformu ZAGREB CRAFTS koja će im omogućiti dodatnu promociju, pa čak i direktnu prodaju njihovih proizvoda.