Factory of success: Start up you(th) life

Youth exchange project 09.09.2021.- 13.09.2021. in Samobor, Croatia

U sklopu Erasmus+ programa Europske unije, Udruženje obrtnika Samobor provodi projekt razmjene mladih koji okuplja 30 mladih iz Slovačke, Rumunjske, Turske i Hrvatske.
Glavna tema projekta i razmjene mladih je osnaživanje mladih osoba za poduzetništvo i razvijanje njihovih osnovnih poduzetničkih vještina.

Razmjena mladih u ovom projektu održana je u Samoboru od 09.rujna do 13. rujna 2021. godine. Sudjelovanjem u ovom projektu mladi su razvili osnovna znanja i vještine o potrebnim koracima za osnivanje vlastitog poslovanja. Također, razvili su znanja i vještine potrebne za ulazak na tržište rada i u poduzetništvo kroz aktivnosti posanja životopisa, motivacijskih pisama, samoprezentacije te kreiranja i razvijanja vlastite poduzetničke ideje.

Tijekom razmjene mladi su posjetili i lokalnog poduzetnika koji im je prenio svoja znanja i iskustva o poduzetništvu.

Posjetom lokalnom poduzetniku, mladi su saznali na koji način krenuti u poslovanje, što je sve potrebno i koje vještine da bi se poslovanje održalo, na koji način se poduzetnik nosio s korona virusom koja je nastupila i mnoge druge zanimljivosti o poduzetništvu.

Svoje poslovanje i brend sudionicima je prezentirala i mlada samborska obrtnica, vlasnica obrta “Earth Wind Desire”. Njen brend nastao je kao odgovor na zero waste život, a proučavajući prirodu koja sama odbaci komade drva, kamena, metala i inog, kreiraju se predivni lifestyle predmeti. Tijekom ove prezentacije i razmjene ideja i iskustva, vlasnica je inspirirala mlade sudionike da se bave kreativnošću i poduzetništvom.

Po završetku razmjene mladih sudionici su kreirali i prigodan video sa sadržajem svakog dana razmjene koji je dostupan na društvenim mrežama Udruženja.