Udruženje obrtnika Samobor je 17.05.2016. organiziralo u svojim prostorijama završnu press konferenciju EU projekta MLADI OBRTNICI – NOVI PODUZETNICI. Završnoj konferenciji su prisustvovali svi partneri u projekti i predstavnici medija tijekom koje su svi partneri odgovarali na postavljena pitanja medija o provedenim aktivnostima tijekom projekta.

Ovaj EU projekt je započeo 20.07.2015.g. svečanim potpisivanjem Ugovora o bespovratnim sredstvima između Udruženja obrtnika Samobor, Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Hrvatskog Zavoda Za Zapošljavanje i to u velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore, a u sklopu EU natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“.

Na natječaj „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“ pristiglo je ukupno 467 projekata, od toga je 83 projekata odobreno, a Udruženje obrtnika Samobor je jedino Udruženje obrtnika iz Hrvatske čiji je projekt odobren od strane Ministarstva rada i mirovinskog na tom EU natječaju.

Projekt Udruženja pod nazivom „Mladi obrtnici-novi poduzetnici“ bio je vrijedan 177.000,00kn, sufinanciran od EU sa 95% i trajao je ukupno 10 mjeseci a cilj mu je bio probuditi zainteresiranost mladih za obrtnička zanimanja i za poduzetništvo odnosno promicati poduzetničku kulturu kod mladih što je od neizmjerne važnosti za nastavak poduzetničke tradicije kojom se Samobor ponosi.

Ostvarene aktivnosti projekta su se u potpunosti provele tijekom 2015. i 2016.g.:

1.    Susret mladih obrtnika 16.10.2015 – preko 200 sudionika (više ...)
2.    Odlazak 2 mlada inovatora na međunarodni sajam IENA u Nurnbergu  - 29.10.-01.11.2015 (više ...)
3.    Dojdi osmaš u Samobor – 15.04.2016 – preko 500 sudionika (više ...)
4.    Web stranica projekta - http://startup-obrtnik.com.hr/

Ovaj projekt je pokazao da Udruženja obrtnika mogu provoditi i najzahtjevnije projekte, ali i pokazao novi smjer djelovanja Udruženja obrtnika u budućnosti.

Udruženje se zahvaljuje svim partnerima u provođenju ovog projekta te se veselimo novim natječajima i održivosti naših aktivnosti u budućnosti.

susret banner

UOS katalog