Kontakti:
01/3360-129 | uo.samobor@hok.hr
Šmidhenova 34 | Rad sa strankama: 8h - 15h

Udruženje obrtnika Samobor je zajedno sa partnerima, organiziralo 16. listopada „Susret mladih obrtnika“ u okviru EU projekta MLADI OBRTNICI-NOVI PODUZETNICI“, čija su sredstva osigurana putem Europskog socijalnog fonda. Opći cilj ovog projekta je probuditi zainteresiranost mladih za obrtnička zanimanja i općenito za poduzetništvo odnosno promicati poduzetničku kulturu kod mladih što je od neizmjerne važnosti za nastavak poduzetničke tradicije kojom se Samobor ponosi.

monp ESFSpecifični ciljevi projekta su razvijanje inovativnih ideja kod mladih i organizacija 2 manifestacije kojima će se promovirati obrtništvo i poduzetništvo kod mladih, a jedna od tih manifestacija je i: „SUSRET MLADIH OBRTNIKA“ koji se održao u prostorijama srednjih škola u Samoboru ( mala dvorana) gdje se susrelo više od 200 sudionika: učenika i njihovih profesora, stručnih predavača, obrtnika i poduzetnika te uvaženih gostiju.

Susret je također bio prilika da se sudionici upoznaju sa novim trendovima u Obrtništvu/poduzetništvu putem stručnih predavanja o novim poduzetničkim vještinama koja se traže od novih generacija mladih.

Posebice se zahvaljujemo gđi. Mihaeli Smadilo – glavnoj mengerici za ljudske resurse IBM-a koja je proglašena najboljom menagericom Hrvatske za 2015.g. i koja je na stručni način približila poduzetničke vještine koje će se tražiti od budućih generacija kako bi opstale na tržištu rada u budućnosti.

{phocagallery view=category|categoryid=138|limitstart=0|limitcount=5}

Također, Susret je bio mjesto prezentacije samoborskog obrtništva i poduzetništva prema mladima. Učenici su na „okruglom stolu“ pod temom: „mladi u poduzetništvu/obrtništvu“ mogli neposredno pitati sve ono što ih zanima, a vezano je za poduzetništvo i poduzetničko učenje koje ih čeka tijekom njihova života, a koje je neophodno za daljnji osobni razvoj.

Ovim putem se zahvaljujemo sudionicima okruglog stola i predstavnicima poduzeća koja su sudjelovala na okruglom stolu, a to su: LIM SAMOBOR d.o.o., RIMAC AUTOMOBILI d.o.o., TELEGRA d.o.o., S.B.S. d.o.o. i dr. obrtnicima koji su sudjelovali na Susretu.

Posebna vrijednost Susreta je bila i prezentacija mladih inovatora koji se pripremaju na Međunarodni sajam inovacija u Nürnbergu, prezentaciju svih partnera u projektu te smotra zajednice tehničke kulture grada Samobora.

Treba napomenuti da se Susret organizirao povodom Dana Grada Samobora, a uvaženi gosti koji su otvorili Susret su bili: gosp. Hrvoje Frankić – pročelnik Odjela za gospodarstvo Grada Samobora, gosp. Josip Kraljičković – pročelnik Odjela za EU fondove Zagrebačke županije te ostali uzvanici koji su otvorili Susret pozdravnim riječima i dodatno naglasili obrtničku tradiciju i usmjerenost grada Samobora prema poduzetništvu u budućnosti, a mladi jesu budućnost Samobora.

 

logo facebook

UOS katalog

UOS top poduzetnik

UOS startup

UOS price

 

artifex