Udruženje obrtnika Samobor prisustvovalo je svečanom potpisivanju Ugovora o bespovratnim sredstvima koja se održala 20. srpnja u velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore a u sklopu EU natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“. Projekt pod nazivom „Mladi obrtnici-novi poduzetnici“ Udruženje je pripremalo još tijekom 2014.godine, a riječ je o projektu koji se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda a u cilju unaprjeđenja učinkovitosti radne snage, razvoja ljudskog kapitala i jačanja socijalne uključenosti u Hrvatskoj.

monp ESFNa natječaj je pristiglo 467 projekata, od toga je 83 projekta ukupne vrijednosti 17.910.643,15 kuna odobreno a Udruženje obrtnika Samobor je jedino Udruženje obrtnika iz Hrvatske čiji je projekt odobren od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Svečanoj dodjeli Ugovora prisustvovali su :Ministar rada i mirovinskoga sustava prof. dr. sc Mirando Mrsić dr. med., ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah.

Projekt Udruženja pod nazivom „Mladi obrtnici-novi poduzetnici“ vrijedan je 177.000,00kn, sufinanciran od EU sa 95% i trajati će sveukupno 10 mjeseci a cilj mu je probuditi zainteresiranost mladih za obrtnička zanimanja i općenito za poduzetništvo odnosno promicati poduzetničku kulturu kod mladih što je od neizmjerne važnosti za nastavak poduzetničke tradicije kojom se Samobor ponosi.

Osnovne aktivnosti projekta će biti:

• Organizacija 2 manifestacije promocije obrtništva i poduzetništva prema mladima:
  • "Susret mladih obrtnika“ i „Dojdi osmaš“
  • Stručne radionice mladih inovatora
  • Organizacija odlaska mladih inovatora na međunarodni sajam inovacija IENA u Nurnberg

Jedan od rezultata projekta će biti nova web stranica na kojoj će biti sve informacije o aktivnostima u projektu i koja će promovirati sve EU projekte na području Samobora koji se provode u okviru ovog natječaja. Izrada web stranice očekuje se tijekom rujna 2015.

Udruženje zajedno sa svojim Partnerima; Gradom Samoborom, Zajedničkom tehničke kulture i informatike Grada Samobora te Udrugom za održivi razvoj-Pozitiva Samobor, već je započelo pripremne aktivnosti promidžbe i provedbe projekta a prvi sastanak Partnera je održan krajem mjeseca srpnja.

Tijekom mjeseca kolovoza i rujna očekuju se prve aktivnosti o kojima će javnost biti informirana.

UOS katalog

UOS top poduzetnik