• Aktualno

• EU natječaj: "Inovacije u S3 područjima"

03-07-2019

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Inovacije u S3 područjima”, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima.

• Od 1. srpnja 2019. obvezno izdavanje e-računa javnim naručiteljima

02-07-2019

Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi usvojen je početkom listopada prošle godine, njegova je djelomična primjena počela 1. prosinca 2018. godine, a puna primjena počinje 1. srpnja 2019. godine. Naime, Zakonom je od početka prosinca prošle godine najprije uvedena obveza zaprimanja e-računa u postupcima javne nabave, a od početka...

• 3D samoborska kremšnita

12-06-2019

Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola provela je u suradnji sa Srednjom strukovnom školom projekt „3D samoborska kremšnita“, a koji je financiran sredstvima Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

1 2 3

U završnom tjednu edukaciju naglasak je bio na izradi i dekoriranju modernih entreme torti, izradi i dekoriranju mini vjenčane torte i te izradi zdravih sirovih bezglutenskih slastica koje su danas izrazito popularne.

Svaki polaznik dobio je skriptu koja je osmišljena na način da posluži svakom od polaznika kao udžbenik tijekom izvođenja praktične nastave slastičarstva i kasnije kao podsjetnik na naučeno. Svaki recept iz nje je jasno napisan kroz sve korake pripreme istog, te time primjenjiv i izvediv svakom od polaznika u svakom momentu nakon završetka provedenog programa.

Praktična nastava se u moderno opremljenoj kuhinji pod mentorstvom vrhunskih slastičarki: Suzane Kvesić, glavne slastičarke u restoranu Vinodol i Ljubice Roždijevac koja je chef slastičarne Hotela Sheraton u Zagrebu.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja, te se upisuje u e-radnu knjižicu. Polaznica je uspješno položila ispit te primila diplomu za zanimanje „Slastičar“.

Program osposobljavanja za „Slastičara“ sufinanciran je sredstvima Zagrebačke županije.

Čestitamo gđi. Korneliji Horvatić na uspješno položenom završnom ispitu i dobivanju diplome za slastičara i želimo joj još mnogo uspjeha u budućnosti!

logo hok1

Logo Samobor