• Aktualno

• EU natječaj: "Inovacije u S3 područjima"

03-07-2019

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Inovacije u S3 područjima”, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima.

• Od 1. srpnja 2019. obvezno izdavanje e-računa javnim naručiteljima

02-07-2019

Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi usvojen je početkom listopada prošle godine, njegova je djelomična primjena počela 1. prosinca 2018. godine, a puna primjena počinje 1. srpnja 2019. godine. Naime, Zakonom je od početka prosinca prošle godine najprije uvedena obveza zaprimanja e-računa u postupcima javne nabave, a od početka...

• 3D samoborska kremšnita

12-06-2019

Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola provela je u suradnji sa Srednjom strukovnom školom projekt „3D samoborska kremšnita“, a koji je financiran sredstvima Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

1 2 3

Navedeni program obuhvaća područja potrebna za svakodnevno korištenje računalom. Polaznici će sa nastavnicima proći kroz samoprovjeru korištenja računala te rad sa datotekama, obradu teksta u alatu MS Word, kako se koriste tablične kalkulacije u programu MS Excel te ostale alate u upotrebi računala. Nastavnici će sa polaznicima proći i nastavne cjeline vezane za Internet.

Edukacija je predviđena u trajanju od 60 nastavnih sati, u siječnju mjesecu u večernjim satima u Udruženju obrtnika Samobor, Šmidhenova 34. Za polaznike osiguravamo računalnu opremu za potrebe edukacije.

Pred-prijave dostaviti do 02. 11. 2017. (srijeda) – Ime i prezime polaznika, Naziv obrta, kontakt podaci s naznakom Pred prijava na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili SMS  091/ 3360 129

Cilj programa kreiranje Facebook poslovnog profila kao izvrsnom marketinškom alatu koji će polaznika učiniti atraktivnijim u vlastitom poslovanju.

Društvene mreže danas su sastavni dio našeg života, a za vas smo izdvojili koje su najpopularnije društvene mreže.

1. Facebook
Facebook je, bez dvojbe, jedna od najpopularnijih društvenih mreža današnjice. Od samog početka, ova društvena mreža privlači sve veći broj korisnika koji svakodnevno objavljuju svoje fotografije, doživljaje i uspomene sa svojim Facebook prijateljima. Koliko je ogromna popularnost Facebooka govori i zadivljujući podatak da danas ima oko dvije milijarde aktivnih korisnika diljem svijeta.

2. Twitter
Twitter je društvena mreža koja se koristi za mikro-blogging, odnosno objavu kraćih poruka koje nazivamo tweetovima. Ova popularna mreža nudi mnoštvo različitih mogućnosti za svoje korisnike pa njezina velika popularnost nimalo ne čudi. Podaci govore da Twitter trenutno ima oko 300 milijuna korisnika.

3. Instagram
Društvena mreža koja je lani s rekordnih 400 milijuna aktivnih korisnika prestigla Twitter. Instagram je mreža za brzo i besplatno dijeljenje osobnih fotografija te kratkih videozapisa sa pratiteljima. Osim toga, ova zanimljiva aplikacija također omogućuje obradu fotografija raznim posebnim efektima.

4. LinkedIn
Ova društvena mreža prvenstveno je namijenjena za održavanje poslovnih kontakata između raznih tvrtki i pojedinaca. Funkcionira tako da svi korisnici mogu promovirati i predstaviti sebe, svoj posao te komunicirati s potencijalnim poslovnim partnerima. LinkedIn bilježi oko 300 milijuna aktivnih korisnika diljem svijeta.

logo hok1

Logo Samobor