• Aktualno

  • Novi ispitni rok za „Upravitelja prijevoza“ (27.04.2019.)

   22-02-2019

   Ispitni rok za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza “Upravitelj prijevoza“ održati će se u subotu 27. travnja 2019.g. u Zagrebu. Ovisno o intenzitetu prijave, postoji mogućnost održavanja ispitnog roka i u nedjelju, 28. travnja 2019. Prijava za ispit mora biti poslana najkasnije 15 dana prije određenog ispitnog roka, tj. do 12....

  • Pojačan nadzor fiskalizacije

   21-02-2019

   U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti, ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije od 14. – 27. veljače 2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje...

  • Održan IV. Obrtnički forum - Obrtništvo Zagrebačke županije

   21-02-2019

   U organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije u Hotelu Sport u Ivanić Gradu 20. veljače 2019. održan je 4. Obrtnički forum - Obrtništvo Zagrebačke županije. Obrtništvo u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, bilježi značajan oporavak pa je u 2018. godini otvoreno više od 2000 novih obrta, na što je podsjetio župan Zagrebačke županije...

  1 2 3

Udruženje obrtnika Samobor i HZZ – ispostava Samobor i Zagreb pozivaju sve samoborske i svetonedeljske ugostitelje da prisustvuju prezentaciji projekta osposobljavanja nezaposlenih osoba u zanimanjima u ugostiteljstvu. Prezentacija projekta će se održati – 11. srpnja ( ponedjeljak) u 13:00 sati, u prostorijama Udruženja , Šmidhenova 34, Samobor.

Projekt se provodi sukladno Sporazumu o suradnji o osposobljavanju na radnom mjestu – obrazovanje za poznatog poslodavca za ugostiteljska zanimanja kojeg su potpisali Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) .

Ovim Sporazumom utvrđuje se protokol aktivnosti u vezi provedbe mjere Osposobljavanja na radnom mjestu - Poznati poslodavac za ugostiteljska zanimanja:

 • sobarica,
 • poslužitelj jela i pića,
 • priprematelji jednostavnih jela i slastica i
 • priprematelj bureka i pizza

Programi su u kraćem trajanju (6 tjedana  - teorijski + praktični dio edukacije ) i uključuju osobe koje su stekle kvalifikaciju u turističko-ugostiteljskom sektoru, ali su bez radnog iskustva ili imaju nedostatno radno iskustvo, kao i osobe koje su radile ili žele raditi na navedenim poslovima, ali nemaju formalnu kvalifikaciju.

Ugostiteljima koji iskažu interes za sudjelovanje u projektu, bit će osigurana financijska naknada u iznosu od 700,00 kn po osobi na osposobljavanju na radnom mjestu, uz brojne pogodnosti, porezne olakšice i rasterećenja. Ugostitelji mogu sudjelovati kao stručni suradnici, savjetnici ili edukatori.

Uz troškove mentorstva od 700 kuna po osobi snosi se i trošak obrazovanja od 2000 kuna po osobi u koji su uključeni i troškovi teorijskog dijela i polaganja ispita osposobljenosti te za sobarice  liječnički pregleda . Po završetku programa osobe polažu ispit o stručnoj osposobljenosti u HOK-u.

U ovoj prvoj fazi suradnje za četiri zanimanja uključeno je stotinjak obrtnika ugostitelja, a mjerama osposobljavanja bit će obuhvaćeno 1100 nezaposlenih osoba. Prve edukacije kreću 5. srpnja.

Udruženje obrtnika Samobor poziva sve ugostitelje koji su voljni sudjelovati u ovom projektu kao mentori – edukatori da prisustvuju ovoj prezentaciji na kojoj će moći u direktnom kontaktu sa predstavnicima HZZ-a dogovoriti uvjete i broj osoba kojima žele biti mentori.

Prijave ugostitelja na prezentaciju na telefon Udruženja: 01/ 3360 129, 091/ 3360 129

gledajte_emisiju_o_obrtnistvu_na_htv_2_mediumobrtnicki-listpozitiva samobor