• Aktualno

• EU natječaj: "Inovacije u S3 područjima"

03-07-2019

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Inovacije u S3 područjima”, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima.

• Od 1. srpnja 2019. obvezno izdavanje e-računa javnim naručiteljima

02-07-2019

Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi usvojen je početkom listopada prošle godine, njegova je djelomična primjena počela 1. prosinca 2018. godine, a puna primjena počinje 1. srpnja 2019. godine. Naime, Zakonom je od početka prosinca prošle godine najprije uvedena obveza zaprimanja e-računa u postupcima javne nabave, a od početka...

• 3D samoborska kremšnita

12-06-2019

Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola provela je u suradnji sa Srednjom strukovnom školom projekt „3D samoborska kremšnita“, a koji je financiran sredstvima Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

1 2 3

Temeljna poslovna znanja jedna su od najčešće spominjanih kompetencija potrebnih za svladavanje globalnih razvojnih izazova. Njihova nedostatnost nakon formalnog obrazovanja, posebno zbog sve većeg broja osoba ne-ekonomske struke uključenih u samostalni biznis, i donošenje odluka iz ekonomskog područja, dovela je do potrebe da im se posveti posebna pažnja.  Znanstveno  vijeće poslovnih kompetencija za Europu oblikovalo je Kataloge temeljnih poslovnih znanja što se provodi kroz program European Business Competence * Licence (EBC * L) u više od 30 zemalja.

Radionice bi se održale u Udruženju obrtnika Samobor  u terminima:

• 23.05. 2016.  -ponedjeljak   17:00-20:00
  • 24.05. 2016.- utorak               17:00-20:00
  • 25.05.2016.  - srijeda             17:00-20:00

EBC*L je međunarodno priznati standard iz područja poduzetničkog poslovanja, te su na njemu temeljene radionice koje  provodi Obrtničko učilište.

Osim toga sudionici na radionicama dobivaju priliku polagati ispit EBC*L –a, kako bi stekli međunarodni certifikat Stupnja A EBC*L-a u Obrtničkom učilištu koje je od 01.01.2016. godine postalo nacionalni predstavnik EBC*L –a za Hrvatsku.

Prijave na tel. Udruženja 01/ 3360 129

logo hok1