Predavač Jug Puljizević – direktor GDPR MEDIA j.d.o.o. je sve zainteresirane obrtnike upoznao sa zakonskim okvirom koji propisuje obveze za sve obrte koji prikupljaju i koriste osobne podatke u poslovanju. Osobni podaci su svi podaci koji nisu javno dostupni kroz razne javne registre, podaci koji nisu objavljeni kao javni podaci na web stranicama. Svaki obrtnik koristi određene osobne podatke o zaposlenicima, kupcima i dobavljačima, a isti su predmet zaštite, čuvanja, raspolaganja, korištenja i brisanja. Predavač Puljizević istaknuo je kako su predviđene i visoke kazne za one koji ne osiguraju predviđene alate zaštite osobnih podataka kojima raspolažu (2% i 4% ukupnog godišnjeg prihoda ovisno o vrsti i načinu odnosno posljedicama povrede zakona) te da je rok primjene ove Uredbe 25. svibnja 2018. godine, ali i da se obrtnici i mikro poduzetnici ne trebaju brinuti oko zaštite svojih i tuđih osobnih podataka. Tijekom seminara su detaljnije prezentirane osnovne obveze koje svaki poduzetnik mora napraviti kako bi uskladio svoje poslovanje sa GDPR Uredbom u cilju zaštite vlastitih osobnih podataka, podataka svojih zaposlenika i klijenata. Sudionici seminara su dobili osnovne upute prilagodbe svog poslovanja i ono što je najvažnije, dobili nove informacije oko ove, još nedovoljno prezentirane Uredbe.

logo hok1

Logo Samobor