Sekcija ugostitelja i turističkih radnika

• Ukida se PDV na donacije hrane

Izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost koji je objavljen u Narodnim novinama 130/2015 omogućeno je doniranje hrane bez plaćanja PDV-a, a stupa na snagu 8. prosinca 2015. Ovim je izmjenama prethodilo donošenje Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinima doniranja hrane i hrane za životinje od strane Ministarstva poljoprivrede objavljenog u Narodnim novinama 119/2015, a koji je stupio na snagu 1. studenoga.

• Produžen rok za usklađivanje vođenja poslova zaštite na radu do 31.12.2015.

Na traženje Hrvatske obrtničke komore, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava donijelo je izmjenu i dopunu Pravilnika o obavljanju poslova zaštite na radu koja je objavljena u Narodnim novinama br. 72/2015. Izmjene se odnose na prihvaćanje zahtjeva kojim se uvažavaju opravdane okolnosti te su poslodavci obvezni obavljanje poslova zaštite na radu, uskladiti s odredbama Pravilnika do 31. prosinca 2015.

• Hrvatski čvarci dobili veliko priznanje

Ugledni  International Taste & Qualitiy Institute sa sjedištem u Bruxellesu potvrdio je da su hrvatski čvarci visoke kvalitete. Priznanje je za svoju kvalitetu dobila i svinjska mast, ali i 17 Podravkinih proizvoda.

• U svibnju pojačani nadzor na tržnicama i štandovima

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija – Porezne uprave provodit će pojačane nadzore od 29. do 30.5.2015. godine kod poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost trgovine na malo na tržnicama i štandovima.

• Samoborski fašnik 2014 - predstavljanje manifestacije

Samoborski fašnik najdugovječnija je manifestacija na ovom području i jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija kontinentalnog dijela Hrvatske. Ove će godine Fašnik biti održan po 188. puta i to od 21. veljače do 4. ožujka. Prve informacije o programu i svim popratnim događanjima bit će predstavljene na konferenciji za medije u četvrtak, 30. siječnja, u 11 sati u prostoru Krčme Gabreku 1929, Starogradska ulica 46, u Samoboru.

• Zagreb caffe & chocofest 2014

Pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje na zagreb caffe & chocofest 2014 koji će se održati od 06.  - do 09. Veljače  2014.g u prostorima Hrvatskog društva likovnih umjetnika ( bivša džamija ) na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

• Samoborski fašnik - poziv za sastanak s ugostiteljima

Pozivamo vas na sastanak povodom nadolazećeg 188. Samoborskog fašnika u ponedjeljak, 20. siječnja 2014. godine u Gradskoj vijećnici Grada Samobora s početkom u 11:00 sati. Ukoliko još niste, ponovno vas pozivamo da pripremite posebne fašničke menije, ples pod maskama, izbor najboljih maski islično, te se vašim programom uključite u izbor najbolje fašnički uređenog lokala za osvajanje nagrade Srakino gnezdo, u sklopu 188. Samoborskog fašnika.

• Dostava programa za sudjelovanje na 188. Samoborskom fašniku

188. Samoborski fašnik održava se od 21. veljače do 4. ožujka 2014. godine. Tema je vrlo otvorena i pozitivina te Fašnička republika proglašava blagostanje i nudi vize za bolji život, te stimulira zapošljavanje s posebnim satiričnim zanimanjima kao što su solodrinker, kolekcionar, gastroljubac i sl.

• Samoborski ugostitelji na 26. kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika u Puli

Na 26.Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika u Puli koji je održan 25. i 26.11.2013. bili su i samoborski ugostitelji , a zamjenik predsjednika Ceha ugostitelja Obrtničke komore Zagreb Franjo Razum, je pročitao i zaključke Ceha koji su ujedno i usvojeni u globalnim zaključcima.

• Forum zagrebačkih ugostitelja 2013.

Na Forumu zagrebačkih ugostitelja održanom 21.11.2013.g. u hotelu Esplanade sudjelovali su i samoborski ugostitelji koji će svojim kolegama prenijeti zaključke ali i iznijeti ih na 26. Kongresu ugostitelja u Puli jer ugostiteljstvo mora nužno pratiti gospodarske trendove u zemlji i veliki su oslonac turizmu, segmentu koji je vitalan dio napretka.

• Samoborski ugostitelji pozivaju se na sastanak vezano za organizaciju 188. Samoborskog fašnika

Pozivamo vas na sastanak vezan uz nadolazeći 188. Samoborski fašnik, koji će se održati 25. studenog 2013. godine u Gradskoj vijećnici u 11 sati. Kao i svake godine, voljeli bi sa vama na vrijeme izložiti vaše i naše planove i očekivanja, te u skladu sa time pokušati doprinjeti što boljoj suradnji.

• 26. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a (24. - 26.11.2013.)

Osobita nam je čast i zadovoljstvo najaviti održavanje tradicionalno najbrojnijeg stručnog skupa ugostitelja i turističkih djelatnika, 26. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, od 24. do 26. studenog 2013. godine u Puli, hotel „Histria“.