• Edukacija prijevoznika KOD 95 (12.03.2016)

Udruženje obrtnika Samobor, u suradnji sa Pučki učilištem Samobor i Učilištem za cestovni promet iz Zagreba, organizira periodičku edukaciju za vozače – KOD 95. Zakazani termin u Pučkom otvorenom učilištu Samobor 12. 3. u 8 sati.

• Novi ispitni rok "Upravitelj prijevoza" i novi Katalozi za pripremu kandidata

Obavještavamo  da će se sljedeći Ispitni rok za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza  “Upravitelj prijevoza“ održati u subotu,18. siječnja 2014.g. u Zagrebu. Prijava za ispit mora biti poslana najkasnije 15 dana prije određenog ispitnog roka, tj. do 3. siječnja 2014.g.

• Prijevoznici PDV moraju platiti u svakoj zemlji kroz koju prevoze

Sekcija prijevoza putnika u cestovnom prometu (autobusima) održala je 7. studenog svoju 2. sjednicu kako bi bili raspravljeni aktualni problemi i teme poput obračuna PDV-a, Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i periodičke izobrazba vozača. Najviše rasprave, pitanja i razmjene saznanja i iskustava izazvala je tema o obračunu PDV-a u zemljama EU i ostalima, jer se pokazalo da je praksa u zemljama EU različita od primjerice prakse oko naplate PDV-a stranim prijevoznicima koji prometuju na području Bosne i Hercegovine.