Udruženje obrtnika Samobor ima sjedište u Šmidhenovoj ulici 34 (pokraj dječje knjižnice), u samom centru Samobora. Poslovni prostor je u vlasništvu Udruženja, a gradili su ga i uredili sami članovi iz svojih sredstava 1979. i 1980. godine. Skupština broji 33 člana.

U uredu Udruženja danas radi tajnik Nikica Matan i suradnica na stručnom osposobljavanju.

40. godišnjica Udruženja - Video prilog

Tijela Udruženja

Grad obrtnika

Udruženje obrtnika Samobor broji oko 1200 obrtnika, ali taj je broj promjenjiv. Mnogi obrtnici su u međuvremenu osnovali svoja privatna poduzeća, a neki još uvijek rade u kombinaciji. U Obrtnom registru Udruženja nalaze se razne struke i djelatnosti klasificirani prema službenoj nomenklaturi zanimanja i u svakom se trenutku može pronaći konkretni obrtnik po bilo kojem kriteriju. Konkretna baza podataka izrađuje se na osnovi anketnog lista, upitnika o određenim poslovima, referentnim proizvodima i mogućim potencijalima radionica, a taj veliki i složen posao uspješno se radi u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom.

Podaci u obrtnom Registru ažuriraju se na dnevnoj bazi putem pretrage podataka iz online Telefonskog imenika, te direktno pozivima prema obrtnicima te korištenje njihovih danih podataka o obrtu.

Ustroj Udruženja

Udruženje obrtnika ustrojeno je po teritorijalnom principu i obuhvaća obrtnike s područja Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, jer svi oni dobivaju rješenje o otvaranju iz Županijskog ureda za gospodarstvo – ispostava Samobor. Udruženje je po sastavu mješovito budući da obuhvaća sve struke koje postoje, za razliku od specijaliziranih udruženja, poput Udruženja trgovaca ili ugostitelja koji su osnovani u Zagrebu upravo za te struke.

Udruženje obrtnika Samobor temeljna je obrtnička organizacija, koja preko Obrtničke komore Zagreb čini piramidu na čijem je vrhu Hrvatska obrtnička Komora. U Zagrebačkoj županiji postoji 14 sličnih udruženja koja obavljaju poslove za obrtnike u svojim sredinama.

uos grb

Udruženie obrtnika Samobor